Afrika støtter sheik fra Bahrain i Fifa-præsidentvalg

Salman Bin Ebrahim Al Khalifa modtog fredag et boost i sin kampagne for at blive den næste præsident i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Sheiken fra Bahrain får opbakning fra Det Afrikanske Fodboldforbund (CAF) ved valget den 26. februar i Zürich.

Det meddeler CAF ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- CAF vil give sin fulde støtte til sheik Salman Bin Ebrahim Al Khalifa i hans kandidatur til Fifa-præsidentvalget, siger CAF-vicepræsidenten Suketu Patel efter et møde i Rwandas hovedstad, Kigali.

Der er 54 medlemslande i Afrika, der har stemmeret ved Fifa-valget. I alt 209 medlemslande har stemmeret ved valget, hvor afløseren for den skandaliserede og nu udelukkede Fifa-præsident, Sepp Blatter, skal findes.

Eftersom Fifa-afstemningen er hemmelig, er det dog ikke 100 procent sikkert, at sheiken kommer til at modtage stemmer fra samtlige 54 medlemslande i CAF.

Sheik Salman Bin Ebrahim Al Khalifa er præsident for Det Asiatiske Fodboldforbund (AFC), og han forventes at få stor støtte fra de 46 medlemslande fra AFC.

Han er af flere menneskerettighedsorganisationer blevet beskyldt for at have medvirket til tortur.

Den største konkurrent for sheiken fra Bahrain kan blive den schweizisk-italienske generalsekretær for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), Gianni Infantino.

Han har foreløbig - foruden en lang række europæiske lande - sikret sig opbakning fra Det Sydamerikanske Fodboldforbund (Conmebol), der har ti medlemslande.

/ritzau/

 

Dagens Gossip