Aftale om flere ansatte i Skat er på plads

25/09/2015 13:25

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten, SF og Alternativet er enige om en aftale, der tilfører "nødvendige" ressourcer til Skat efter en række skandalesager.

Det står klart, efter at Folketingets partier fredag har fået en orientering af skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Ifølge Ritzaus oplysninger vil den brede aftale betyde, at Skat får tilført flere hundrede nye ansatte.

Aftalen bliver kaldt en "fælles forståelse" mellem regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, De Radikale og De Konservative om at give Skat bedre rammer for at opkræve skat.

- Partierne noterer, at der har været nogle meget alvorlige enkeltsager, som borgerne og virksomheder oplever som urimelige, og som svækker tilliden til skatteforvaltningen, fremgår det af aftalen.

På den baggrund er der enighed om, at Skat skal have flere ressourcer for at kunne håndtere de akutte udfordringer på inddrivelsesområdet. Samtidig vil aftalepartierne se på, om reglerne kan gøres enklere, så Skat lettere kan inddrive skat.

Samtidig lover partierne at støtte op om, at Skat får bedre it-systemer efter blandt andet skandalen omkring inddrivelsessystemet EFI:

- Generelt står Skat med væsentlige strukturelle udfordringer. Det gælder ikke mindst i forhold til it-understøttelsen af skatteforvaltningen, men også på andre vigtige områder.

De Radikales skatteordfører, Martin Lidegaard, siger efter mødet, at det udskældte EFI-system vil blive skrottet.

- Det er virkelige groteske tilstande, der har været i Skat, siger Martin Lidegaard.

Han er dog tilfreds med den plan, som ministeren har fremlagt, og som partierne nu er enige om.

- Skat skal have nye it-systemer, og der skal gennemføres en regelforenkling, så både borgere og medarbejdere kan forstå, hvad det handler om.

- Og så skal der ansætte flere medarbejdere. Det er det, vi har bedt om, og det er vi glade for er med i aftalen, siger Martin Lidegaard.

/ritzau/