AGF og Viborg rykker ud af Superligaen

11/05/2014

Danmarks næststørste by har ikke længere et hold i Superligaen. AGF fik søndag tæsk på hjemmebane, da holdet tabte 0-3 til Sønderjyske, og dermed er holdet ude af landets bedste fodboldrække.

Sønderjyskes mål blev scoret af Hallgrim Jonasson, Tommy Bechmann og Rubin Okotie.

AGF var inden kampen pisket til at vinde, hvis de skulle kunne overleve i Superligaen. Det lykkedes dog ikke for aarhusianerne, der dermed led sit 10. Superliga-nederlag i træk.

Søndagens resultat betyder til gengæld, at Sønderjyske endnu en gang klarer skærene i bunden af Superligaen. Viborg tabte nemlig sin hjemmekamp mod FC Nordsjælland og følger dermed AGF ned i 1. division.

AGF har kun scoret to mål i de sidste 10 Superliga-kampe, hvilket er en af hovedårsagerne til at århusianerne nu må tage turen ned i Nordicbet Ligaen.

Sønderjyske lurede igennem hele kampen på kontraangreb, men det blev to dødbolde, der afgjorde søndagens kamp.

Kort inden første halvleg blev fløjtet af, bragte Sønderjyske sig i front. Målet kom i stand efter hjørnespark, hvor bolden efter lidt klumpspil endte hos Hallgrim Jonasson, som sparkede Sønderjyderne i front.

Sejren blev cementeret efter en times spil, da Tommy Bechmann bragte Sønderjyske foran 2-0. Endnu en gang kom målet i stand efter et hjørnespark og en omgang klumpspil, og dermed var kampen reelt afgjort.

Dybt inde i dommerens scorede Rubin Okotie til 3-0, og udstillede dermed totalt AGF på hjemmebane.

Hjemmeholdet havde mulighederne for at bringe sig i front i første halvleg, hvor især Stephan Petersen var velspillende på AGF’s højrekant og skabte flere gode chancer, men bolden ville bare ikke ind.

Mod kampens afslutning fik AGF’s Alexander Juel Andersen sit andet gule kort og blev udvist.