Air France aflyser otte afgange til og fra København

Skal man flyve med det franske luftfartsselskab Air France fra København mandag, kan man risikere en aflysning, selvom flyselskabets piloter ikke længere strejker.

Otte ud af ti gange mellem København og Paris vil således blive aflyst mandag.

Det skriver branchemediet check-in.dk

- Vores trafikprogram vil blive genoptaget successivt i løbet af de kommende to dage (30. september og 1. oktober, red.) på grund af juridiske og operationelle forhold, hedder det i en meddelelse fra flyselskabet ifølge check-in.dk

Fire ud af fem flyafgange mellem København og Paris er aflyst mandag. Det er kun afgangen klokken 09.55, der bliver gennemført. Den modsatte vej er det kun det fly, som lettede 07.15 fra Paris, der bliver gennemført som planlagt.

De øvrige fire afgange bliver aflyst, så dermed afgår der ikke flere fly fra den franske hovedstad til København mandag.

Pilotstrejken, der har kostet Air France over 1,5 milliarder kroner, har varet to uger, men blev afbrudt søndag, selvom piloterne og luftfartsselskabets ledelse kun er blevet enige om at sætte sig ved forhandlingsbordet.

Strejken har været centreret omkring datterselskabet Transavia, som er et lavprisselskab under udvidelse.

Air France ser udviklingen af Transavia som afgørende i kampen for at bevare markedsandele i luftfartsindustrien, som hele tiden bliver udfordret af lavprisselskaber som EasyJet og Ryanair.

Piloterne frygter derimod, at en overflytning af aktiviteterne kan påvirke ansættelsesforholdene.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip