Aktier i Volkswagen steg fire procent ved åbning fredag

Aktierne i Volkswagen steg over fire procent ved åbning fredag forud for udnævnelsen af en ny topchef i den tyske bilkoncern.

Stigningen bekræfter, at de massive kursfald tidligt på ugen er stoppet. Kursfaldene skete i kølvandet af skandalen, hvor Volkswagen har snydt med, hvor meget selskabets dieselbiler forurener. De seneste par dage er aktiekurserne steget igen.

Den øverste chef hos Porsche, Matthias Müller, er favorit til at overtage den tomme plads for enden af bordet hos Volkswagen, siger kilder i bilkoncernen til flere medier, herunder det tyske nyhedsbureau dpa og Bloomberg News.

Det bliver formentlig senere i dag, at bestyrelsen i det tyske bilselskab sætter sig sammen og udpeger den nye administrerende direktør, der skal tage over efter Martin Winterkorn, der gik af onsdag.

Derudover ventes flere topfolk i koncernen også at forlade deres stillinger i kølvandet af skandalen.

Blandt andet ventes Audis udviklingschef, Ulrich Hackenberg, og Porsches forsknings- og udviklingschef, Wolfgang Hatz, at træde ud af ledelsen.

Den 62-årige Matthias Müller har været topchef hos Porsche siden 2010 og har stået bag luksusbilproducentens salgsekspansion og lancering af nye modeller.

Hvis han bliver sat i spidsen for moderselskabet, venter der ham en stor opgave med at navigere selskabet sikkert igennem en enorm krise.

Torsdag opfordrede EU-Kommissionen alle 28 medlemslande til at undersøge, om der bliver solgt biler, der forurener mere, end de giver sig ud for i de officielle test.

Volkswagen har indrømmet, at skandalen, der begyndte i USA, berører 11 millioner køretøjer på verdensplan.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip