Aktionær vil skyde 65 millioner i Brøndby

Aktionæren Jan Bech Andersen vil skyde 65 millioner kroner ind i fodboldklubben Brøndby i en aktieemission. Brøndby accepterer tilbuddet.

Brøndby vil udvide aktiekapitalen ved en rettet emission i dette efterår, og klubben indkalder til en ekstraordinær generalforsamling 17. september.

- Ved den gennemførte kapitaludvidelse i foråret fik Brøndby en række nye aktionærer.

- En af disse er Jan Bech Andersen, som er blevet så begejstret for strategien og projektet om at genrejse Brøndby, at han har tilbudt kontant at nytegne aktier for et bruttoprovenu for selskabet på cirka 65 millioner kroner.

- Brøndby accepterer dette flotte tilbud med glæde og stor ydmyghed. Det skal tilføjes, at Jan Bech Andersen har lagt vægt på, at han ikke ønsker at overtage aktiemajoriteten i Brøndby, oplyser Brøndby på klubbens hjemmeside.

Brøndbys bestyrelse foreslår nu, at klubbens øvrige aktionærer også kan deltage i kapitaludvidelsen ved at købe yderligere aktier.

Bestyrelsen giver desuden tilladelse til at udvide selskabets aktiekapital med i alt 20 millioner aktier, hvoraf der er sket forhåndstegning af cirka otte millioner aktier.

De otte millioner aktier koster 2,75 kroner stykket, og det vil give Brøndby omkring 22 millioner kroner yderligere i klubkassen.

Brøndby oplyser ikke, hvem der har sagt ja til at skyde de 22 millioner kroner i klubben, men det er ikke Jan Bech Andersen.

Hvis Brøndby lykkes med at sælge alle 20 millioner aktier vil klubben få 55 millioner i klubkassen. Samlet kan Brøndby altså hente 120 millioner kroner.

Brøndby har tabt 25,8 millioner kroner før skat i første halvdel af 2013, meddelte klubben tirsdag.

Klubben nedjusterede forventningerne til helåret til minus 30 millioner kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip