Aktionærdirektør: OW Bunkers-aktionærer blev snydt

Direktøren for Dansk Aktionærforening, Jens Møller Nielsen, mener, at aktionærerne i OW Bunker ikke havde en chance for at se konkursen, før den skete.

Det siger direktøren, efter at aktionærforeningen tirsdag har afholdt en investordag i Kolding, hvor OW Bunker-konkursen meget naturligt blev dagens store emne.

Flere af OW Bunker-aktionærerne var mødt op til begivenheden, hvor stemningen dels var skuffelse men også vrede.

Her trængte særligt et spørgsmålet sig på: Hvordan kunne en af Danmarks største erhvervsskandaler ske, uden at nogen opdagede det?

Til det svarer direktøren i Dansk Aktionærforening, Jens Møller Nielsen.

- Investorerne er helt klart blevet snydt, det er der ingen tvivl om. Når røgen så småt lægger sig, kan vi forhåbentlig se, hvem der står bag, at virksomheden handlede fuldstændig vanvittigt og hasarderet.

- Det fortvivlende er, at OW Bunker ved børsnoteringen havde en sammenhængende og troværdig fortælling. Det gav investorerne et klart billede af, at virksomheden var eksperter i risikostyring, siger Jens Møller Nielsen.

Han fortæller, at aktionærerne ikke er utilfredse med at tabe penge på en aktiespekulation - sådan er gamet. Sagens forløb skaber til gengæld stor vrede.

- Selvom aktionærerne har taget situationen pænt, så er de vrede over måden, det er sket på. Når en virksomhed så overlagt siger en ting ved en børsnotering, og så gør det diametrale modsatte ved at gamble alle pengene væk. Det er uden fortilfælde.

- Nu er det så kuratorernes opgave af få klarlagt denne store erhvervsskandale, så aktionærerne kan genvinde tilliden til aktiemarkedet, siger Jesper Møller Nielsen.

Aktionærforeningen forsøger at samle aktionærer med det formål at få rejst et erstatningskrav mod de ansvarlige. Indtil nu har 3600 aktionærer i OW Bunker tilmeldt sig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip