Aktivister vil overdøve Thornings 1. maj-tale med fløjtekor

Når Helle Thorning-Schmidt (S) 1. maj stiller sig op på talerstolen i Fælledparken i København, kan hun risikere at hendes tale drukner i et fløjtekor.

En ukendt venstreorienteret gruppe har nemlig annonceret, at den vil overdøve statsministerens tale.

- Den "røde" regering fører en blå politik og har intet at gøre på talerstolen til arbejdernes internationale kampdag, skriver gruppen på sin facebookside, hvor der foreløbig er godt 400 tilmeldte deltagere.

- Vi deler mange fløjter ud, men vi har ikke nok til alle dem, der er utilfredse over regeringens politik, så tag gerne selv nogle med eller improviser noget andet larm, skriver gruppen, der opfordrer aktivisterne til at tage høreværn med.

- Det kan blive højlydt, meddeler de.

Det er en besynderlig måde at diskutere på, indvender Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro.

- Jeg lytter meget gerne til saglige argumenter, men det er ikke sagligt at sabotere andre menneskers taletid, siger ordføreren, der afviser, at repræsentanter for regeringen ikke længere skulle høre hjemme til 1. maj.

- Det er mærkeligt, at folk, der ikke er socialdemokrater, skal definere, hvornår man er socialdemokrat, siger hun.

Sidste år valgte Helle Thorning-Schmidt ikke at tale i Fælledparken. Det førte til spekulationer om, at hun var bange for at møde op.

Hverken i Aarhus eller i Aalborg kom det dog til at gå fredeligt for sig. Statsministeren blev mødt med buh-råb og et massivt fløjtekor, og politiet måtte skride til flere anholdelser.

En mand blev anholdt, fordi han angreb statsministeren med en vandpistol, en anden fordi han kastede en tomat efter hende, og en tredje blev trukket væk af politiet, da han trak bukserne ned for at give et utvetydigt bevis på sin utilfredshed med regeringen.

Ud over Thorning taler også Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten, Pia Olsen Dyhr fra SF, LO-formand Harald Børsting og FTF-formand Bente Sorgenfrey.

/ritzau/

 

Dagens Gossip