Al-Qaeda-oprørere dræber 60 soldater i syrisk by

Militsfolk fra syriske grupper, der er allieret med al-Qaeda har indtaget den sidste af de større regeringskontrollerede byer i den nordvestlige provins Idlib, oplyser en overvågningsgruppe lørdag.

Syriens Observatorium for Menneskerettigheder siger, at ligene af mindst 60 soldater fra regeringsstyrkerne ligger i gaderne i Jisr al-Shughour efter oprørernes angreb.

Islamisternes angreb på byen blev indledt torsdag, efter at oprørerne i sidst måned indtog provinshovedstaden.

Ud over kontrollen over en af regimets sidste bastioner i Idlib provinsen åbner erobringen af Jisr al-Shughour også muligheder for, at oprørene får bedre adgang til angreb på regeringsstyrkerne i Latakia-provinsen på Middelhavets kyst.

- Al-Nusra Fronten og De Islamiske Brigader har taget kontrol over næsten hele byen, siger Rami Abdel Rahman, der leder Observatorium for Menneskerettigheder til AFP.

- Der er tusindvis af oprørere i byen. Kampe fortsætter i nogle bydele, hvor soldater forsøger at bryde ud, siger han.

Det statslige nyhedsbureau Sanaa skriver, at "fly har bombet terrorister i Jisr al-Shughour-regionen og ødelagt snesevis militære køretøjer og dræbt terrorister".

I sidste måned hed det, at Nusra Fronten, der er al-Qaedas syriske gren, er kastet ud i dyb krise, efter at bevægelsens militære leder er blevet dræbt - øjensynligt ved et af hærens luftangreb.

Bevægelsen er i forvejen i en vanskelig situation, da den både bekæmper det syriske regime omkring præsident Bashar al-Assad og Islamisk Stat.

Den militante sunnimuslimske gruppe, der er loyal mod Osama bin Ladens efterfølgere, har brudt med Islamisk Stat, som tager afstand fra al-Qaeda, fordi denne ikke er radikal nok ifølge Nusra Fronten.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip