Al trafik stoppet: Kæmpe razzia på fynsk motorvej er slut

Al trafik på den fynske motorvej var i to timer torsdag formiddag målet for en storstilet politirazzia. Kontrollen begyndte klokken 10 og sluttede klokken 12. Endnu har Fyns Politi ikke noget overblik over, hvor mange bilister, der er blevet stoppet, og hvor mange der er blevet taget for lovovertrædelser.

- Men jeg kan sige, vi har skrevet masser af sager i løbet af formiddagen. Vi har blandt andet taget en spritbilist, men derudover har det været en lang række overtrædelser af færdselsloven, som vi nu skal gjort op, inden vi kan sætte tal på, siger Jesper Pedersen, der er leder af kontrollen.

​Den stor kontrolaktion foregik i samarbejde med blandt andre Skat, Bilinspektionen, Fødevarestyrelsen, Trafikstyrelsen og Det Veterinære Rejsehold.

Blandt de mere alvorlige overtrædelser, politi har afsløret, var en bilist, der kørte uden at have ret til at køre bil. Da det var tredje gang, det skete indenfor tre år, så blev bilen beslaglagt, og ejeren kan nu se frem til, at bilen vil blive konfiskeret.

En lastvognschauffør måtte efterlade sin sættevogn på kontrolstedet, fordi den var for lang i forhold til trækkeren. Den må vognmanden nu sørge for at få afhentet.

Først i løbet af eftermiddagen vil politiet have fuldt overblik over, hvor mange køretøjer, der er blevet kontrolleret.

Det er anden gang, at Fyns Politi gennemfører denne form for storrazzia. Da man gjorde det i december sidste år, blev trafikken på Den Fynske Motorvej stoppet to gange i løbet af dagen. Første i vestlig retning og senere for trafikken i den modsatte retning.  

 

Dagens Gossip