Aldo Petersen er færdig i Brøndbys bestyrelse

Superligaklubben Brøndby IF skal have ny formand.

Den siddende bestyrelsesformand, Aldo Petersen, træder nemlig ud af bestyrelsen, når klubben afholder generalforsamling 10. april.

Det er storaktionær Jan Bech Andersen, der har ønsket at "sætte sit eget hold", som klubben skriver i en selskabsmeddelelse.

På det hold indgår Aldo Petersen altså ikke. I stedet er Jan Bech Andersen selv på valg, lige som tidligere Nordea-chef Thorleif Krarup og DBU's forhenværende generalsekretær Jim Stjerne Hansen.

Også Morten Albæk fra Vestas skal vælges på generalforsamlingen næste torsdag, hvor der altså er lagt op til en storvask i bestyrelsen.

Jan Bech Andersen sidder på 26,42 procent af aktierne i selskabet, men har ikke før nu ønsket at have et sæde i bestyrelsen.

Hidtil er hans interesser blevet varetaget af Jan Leth Christensen, men han træder nu også tilbage.

Aldo Petersen blev indsat som formand i en nyvalgt bestyrelse i juni sidste år, efter at han havde stået i spidsen for en vellykket aktieemission, der endte med at redde den konkurstruede klub.

Ved den lejlighed lovede han økonomisk mådehold, men det løfte måtte ledelsen kort efter moderere i jagten på at stable en storklub på benene.

Senere på sommeren lykkedes det så at få Jan Bech Andersen til at skyde 65 millioner kroner ind i klubben. En indsprøjtning, der gav økonomisk ro kort efter, at man havde meddelt, at man forventede et større millionunderskud.

Ved den lejlighed ønskede Bech Andersen ikke at deltage i bestyrelsesarbejdet og annoncerede, at han ville holde sig i baggrund i sit hjem i England. Det bliver der nu lavet om på.

/ritzau/

 

Dagens Gossip