Alex Rasmussen skifter til andet dansk cykelhold

Alex Rasmussens cykelkarriere fortsætter den kommende sæson hos kontinentalholdet Trefor-Blue Water.

Det danske team fortæller torsdag i en pressemeddelelse, at man har lavet en etårig aftale med den 30-årige tidligere danske mester.

Målet er at få sparket gang i den karriere, der er gået en smule i stå.

- Han har ligesom alle andre kunnet se, hvordan vi har fået sendt Rasmus Quaade videre og fået Rasmus Guldhammer på sporet, siger sportschef Allan Johansen.

Alex Rasmussens store talent inden for banecykling gav ham kontrakter på World Tour-hold som HTC-Highroad og Garmin-Sharp, men en dopingkarantæne for manglende whereabouts-oplysninger bremsede hans udvikling.

Nu håber han og hans kommende arbejdsgiver at få den gamle Alex Rasmussen tilbage på cyklen.

- Alex har et kæmpe talent og potentiale. Det ved vi. Men jeg ved også, at han er indstillet på, at næste år skal være året, hvor han kommer tilbage til toppen.

- Han skal vinde cykelløb og skal tilbage på øverste niveau. Han har været blandt de bedste i verden, og det tror jeg på, at han kan blive igen, siger Allan Johansen.

Alex Rasmussen blev for nylig droppet til den danske OL-satsning på 4000-meter-forfølgelsesløb, fordi han prioriterede seksdagesløbene over opgaverne og træningen med banelandsholdet.

Hans eneste sejre i år, hvor han kørte for kontinentalholdet Riwal Platform, opnåede han i det mindre polske løb Dookola Mazowsza, hvor det blev til to etapesejre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip