Alexander planlagde hævn mod Danmark: Blev reddet af dansklærer

Skrevet af Marie Milling

20/02/2015

Mest læste i dag

Livet var på vej i den helt forkerte retning, da Alexander Behrang Keshtkar blev reddet af en tidligere lærer.

Det fortæller den iranske skuespiller i et indlæg på facebook.

- Hvis jeg ikke havde fået den hjælp, jeg gjorde, på netop det tidspunkt, så var jeg blevet et ekstremt farligt menneske, skriver han. Han vil skabe forståelse for, hvorfor nogle unge mænd, ender med så meget vrede, som i weekendens attentatforsøg ved krudttønden.

Voldelig far
Alexander Behrang Keshtkar fortæller, at han voksede op i et hjem med vold. Hans far mishandlede hele familien, og ødelagde dem både fysisk og psykisk. I skolen var det ikke meget nemmere. Keshtkar følte sig meget mere moden end “alle de hvide børn”. Det er nemlig normalt, at børn der oplever vold bliver modne tidligt.

Forståelsen, som Alexander Behran Keshtkar ikke fik i skolen, fandt han til gengæld i ghettoen.

DF skabte afstand
Et had opstod til alle, der ikke var en del af gruppen, og Dansk Folkeparti gjorde det hele værre.

Deres popularitet bekræftede Keshtkars fordom om, at han ikke var velkommen i Danmark. Da han kom i fængsel var vreden på et højdepunkt.

- Jeg planlagde alle mulige hævnauktioner mod det samfund som var skyld i min situation.

En hverdagshelt
Men det skulle aldrig nå at ende så galt. Alexander Behrang Keshtkars gamle lærer opsøgte ham og opfordrede ham til at tage sin tiendeklasses eksamen.

I sit indlæg beskriver Keeshtkar sin underviser sådan her:

- Det eneste menneske der nogensinde havde været der for mig ubetinget, på en anden måde end min kære bror og mor kunne.

Dansklæreren var med hele vejen. I fængslet kom han med bøger, og da Keshtkar kom ud, fik han lov at bo hos sin gamle underviser, imens han gik i gymnasiet.

Derfor afsluttes indlægget på facebook med en opfordring.

- Vrede unge mænd skal hjælpes med forebyggelse, tolerance og ubetinget kærlighed, ligesom han blev hjulpet af sin lærer.

I dag er den iranske flygtning skuespiller og spiller blandt andet skolelæren Bo i den nye sæson af Rita.

Læs Alexander Behrang Keshtkars indlæg her

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk')); Opslag af Zenia Stampe.