Alle fem sårede politifolk er udskrevet efter angreb

Alle fem politifolk, som blev såret ved terrorangrebene i weekenden, er nu udskrevet fra hospitalet.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.

- De har det efter omstændighederne godt, men er selvfølgelig påvirkede af hændelserne, lyder det i meddelelsen.

En af de fem betjente blev allerede udskrevet søndag.

Politiet skriver også, at det har fået talrige, brugbare henvendelser fra offentligheden i forbindelse med angrebene, og at de har været af "væsentlig betydning i en meget vanskelig situation, hvor tid var en afgørende faktor."

- Vi har modtaget tusindvis af henvendelser fra offentligheden via 114, og mere end 300 opkald vurderes at have haft betydning for efterforskningen, siger politidirektør Thorkild Fogde i meddelelsen.

- Det har været den største, uvarslede politiindsats i nyere tid, og indsatsen har involveret et stort antal politifolk fra hele landet, lyder det.

Der vil blive lavet en samlet evaluering af politiets indsats ved weekendens terrorangreb i København.

- Før vi har det overblik, kan vi ikke kommentere på enkelte dele af politiindsatsen. Heller ikke de meldinger i pressen om, at politiets våben var defekte ved synagogen, siger pressemedarbejder Steen Hansen til Ritzau.

Chefpolitiinspektør Torben Mølgård Jensen siger, at der som følge af weekendens begivenheder stadig er rigtig meget politi i København.

- For at sikre borgernes tryghed og de kommende arrangementer i byen, har vi indtil videre besluttet at opretholde et meget højt politiberedskab, siger han i meddelelsen.

Politiet er i tæt kontakt med PET og Rigspolitiet om trusselsvurderingen og beredskabsniveauet og justerer løbende indsatsen.

Politiet takker i meddelelsen for den sympati og opbakning, der er kommet fra alle sider:

- Både fra politisk hold, på de sociale medier, i breve og mails, med blomster og i politifolkenes daglige møder med befolkningen rundt omkring i byen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip