Alle hold i Superligaen skal spille med samme bold

Alka Superligaen tager nu endnu et skridt i udviklingen af dansk klubfodbold.

Superligaen A/S og Select har indgået en femårig aftale, der sikrer ensartede bolde på alle stadioner. Bolden er den velkendte Brillant Super i et nyt og eksklusivt design til hver sæson.

- Diskussionen om forskellige boldtyper har været et tema længe, og der har været et stort ønske fra især den sportslige sektor i klubberne om, at alle hold spiller med den samme bold.

- Vi ser med stor glæde frem mod samarbejdet med Select de kommende år, siger Claus Thomsen, direktør i Superligaen A/S, i en pressemeddelelse.

- Det har længe været et ønske i sportsdirektør-gruppen at få en officiel kampbold, så alle hold spiller med samme type bold.

- Det vil forbedre kvaliteten af spillet, når vi fremover undgår konstante boldskift fra kamp til kamp og til træning, lyder det fra Claus Steinlein, sportsdirektør hos de danske mestre fra FC Midtjylland.

Kampbolden består af materialer, der skulle give en bedre overfladestruktur, så den kan minimere eventuel luftmodstand og sikre et stabilt svæv.

- Vi er enormt stolte over, at klubberne og spillerne har valgt danske Select som officiel bold og ser det samtidig som en blåstempling af vores fodbold.

- Det danske landshold har i over 60 år spillet med Select, og vores ekspertise ligger netop i udviklingen af kvalitetsbolde.

- Vi er derfor glade på både spillernes og egne vegne over denne fælles aftale, siger den tidligere landsholdsspiller og nuværende salgsdirektør i Select, Søren Busk.

De klubber, der har mulighed for det, spiller med den nye kampbold fra starten af den kommende sæson. De resterende klubber tiltræder løbende, når deres nuværende boldaftaler løber ud.

/ritzau/

 

Dagens Gossip