Alternativet har nu 10.000 medlemmer

admin

425 uger siden

|

26/05/2016

Dagens topnyheder

Uffe Elbæks parti Alternativet blev ikke spået en lang fremtid i politik. Men to et halvt år efter stiftelsen, har partiet nået 10.000 medlemmer.

Det skriver netavisen Altinget.

Og det vækker selvfølgelig begejstring hos stifteren.

- Det er dejligt, at der er så mange, som synes, at det giver mening for dem at være medlem af Alternativet, siger Uffe Elbæk til Altinget.

Alternativet blev stiftet i november 2013. Siden er det kun gået frem, og Uffe Elbæk havde ikke turdet håbe på, at der allerede nu skulle være 10.000 medlemmer.

- Mønstret har været, at der er rigtig mange af vores medlemmer, som aldrig før har haft lyst til at melde sig ind i et politisk parti.

- Det er en helt ny gruppe af borgere, som nu melder sig på banen og har lyst til at leve deres politiske og demokratiske engagement ud hos os. Og det gør det jo næsten endnu bedre, siger Uffe Elbæk.

Flere politikere er den seneste tid skiftet til Alternativet. Mest markant var det, da tidligere socialminister Manu Sareen i marts meddelte, at han skiftede Radikale ud med Alternativet.

Men Uffe Elbæk tror ikke, at partihopperne har haft indflydelse på Alternativets medlemstal.

- Det har været konstant stigende uden de store hop. Jeg tror slet ikke, at folks lyst til at melde sig ind hos os er afhængig af profiler. Det er slet ikke den type kultur, vi har, siger han.

Og hvis man spørger Uffe Elbæk, om Alternativet har et næste mål for antallet af medlemmer, er svaret nej.

- Vi stiller ikke mål i forhold til antallet af medlemmer. Vi har overvejet at sige, at nu stopper vi med at tage flere ind for en periode.

Han understreger, at det lige nu kun er en sjov idé, men at det faktisk har været diskuteret reelt.

- Bagved ligger der en seriøs diskussion om, hvordan vi yderligere kan skabe et medlemsdemokrati og -kultur. Medlemmerne skal føle, at det her skaber værdi for dem, og at de selv er med til at skabe værdi, siger han til netavisen.

Til sammenligning havde Dansk Folkeparti i september sidste år lidt mere end 17.000 medlemmer, mens både Venstre og Socialdemokratiet i 2014 havde knap 40.000 medlemmer.

Alternativet holder lørdag årsmøde i Odense.

/ritzau/