Amazon er klar med hjemmeassistent

Nethandelfirmaet Amazon har lanceret den seneste teknologi, de håber, forbrugere overalt bare må have. Firmaet satser på, at du har lyst til at have en lille sort cylinder stående i dit hjem. En Amazon Echo hedder den.

Den kan minde om den funktion i en iPhone, der hedder Siri. Amazon Echos stemme hedder i stedet Alexa.

Alexa kan spille musik, hjælpe med indkøbslisten og hente viden fra nettet. I præsentationsvideoen fra Amazon kan man også se, at Alexa også kan fortælle vittigheder og fungere som vække- og æggeur.

Den kan modtage ordrer ved at man taler til den, og dermed indvarsler den ifølge den amerikanske avis Chicago Tribune den næste generation indenfor nethandel.

I stedet for "et-klik-handel" vil man i fremtiden se "ingen-klik-handel", hvor man køber sine varer ved hjælp af stemmen, hævder avisen.

Ligesom Siri fra iPhone og andre lignende tjenester, kommer Alexa i første omgang ikke til at tale dansk, men kun engelsk. Her kan hun til gengæld forstå dig på stor afstand, også selvom Alexa selv afspiller musik, eller der er anden snak i lokale, oplyser Amazon.

Ifølge selskabet kan Alexa efter et stykke tid indstille sig på de personer, der taler til den, og dermed nemmere finde de varer, der passer bedst til vedkommende.

Prisen kommer som udgangspunkt til at ligge på 199 dollar - svarende til 1200 kroner - og i første omgang kan man kun købe den, hvis man står på venteliste hos Amazon.

Amazon, der egentlig startede som en boghandel på nettet, har tidligere blandt andet haft stort succes med e-bogslæseren Kindle.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip