Ambassadør: Demonstrationer er svære at undgå i Bangkok

Mandagens folkelige demonstrationer bliver afgørende for udviklingen i Thailand, lyder det fra Danmarks ambassadør i Thailand Mikael Hemniti Winther i Bangkok, hvor demonstranter siver ud i gaderne mandag eftermiddag lokal tid.

- Vi må forvente, at stadigt flere områder i Bangkok bliver inddraget til demonstrationer og lige nu vandrer folk ganske fredsommeligt mod forskellige mål i byen, siger han.

- Oppositionen har sagt, at det ikke er nok, at regeringen udskriver valg, og de vil lægge pres på regeringen med store demonstrationer mandag, tilføjer ambassadøren.

Ifølge Mikael Hemniti Winther har optog af regeringskritiske demonstranter bredt sig i millionbyen, og ambassaden forbereder sig på store demonstrationer mandag.

- Hvor menneskemængderne tidligere har været koncentreret om regeringsbygninger i en forstad til Bangkok og lige omkring det gamle centrum, så breder demonstrationerne sig nu over hele Bangkok, siger ambassadøren.

Afspærringer, bannere og demonstranter sætter nu præg på større områder af byen.

- Også til de områder, hvor danske turister typisk vil opholde sig, nemlig i nærheden af de store indkøbscentre og også nogle af de mere turistprægede gader, så demonstrationerne er svære helt at undgå, lyder det fra Mikael Hemniti Winther.

December og januar er højsæson for danske turister i Thailand, men som det ser ud nu, behøver man ikke at frygte for aflyste rejser, lyder det fra ambassadøren.

Udenrigsministeriet råder dog danske turister i Bangkok til at holde sig væk fra demonstrationernes store menneskemængder.

Men indtil nu lever både regering og demonstranter nogenlunde op til erklæringerne om at bevare freden i gaderne og undgå vold.

- Det er ikke vrede demonstranter. Det er selvfølgelig svært at sige noget helt generelt om så store grupper af mennesker, men stemningen er ikke vred, siger Mikael Hemniti Winther.

- Målsætningen om at undgå vold er ikke lykkedes fuldstændigt, men det har trods alt holdt sig på et langt lavere niveau end i 2010. Der er meldt om dræbte og sårede, men generelt er det relativt fredelige demonstrationer, siger han.

Uroen i Thailand har i denne omgang stået på siden 31. oktober. Protesterne har bølget frem og tilbage for og imod regeringen og landets premierminister, Yingluck Shinawatra.

/ritzau/

 

Dagens Gossip