Amerikansk selvmordsbomber i ny al-Qaeda-video

Skrevet af admin

|

26/07/2014

Dagens topnyheder

Al-Qaeda i Syrien har lagt en video af en ung amerikansk selvmordsbomber, som angreb en militærbase i Syrien, ud på YouTube.

Moner Mohammad Abu Salha skal have været den første amerikanske statsborger, som har gennemført et sådant angreb under den tre år lange borgerkrig i Syrien.

- Jeg ønsker at hvile i mit næste liv og ikke i denne verden. Mit hjerte har ikke fred her. Forhåbentlig vil det få det i himmelen, siger amerikaneren i en 17 minutter lang video på YouTube.

Abu Salha angreb en militærbase i Jabal al-Arbaeen-området i den nordvestlige del af Syrien med en lastbilbombe. Angrebet fandt sted den 25. maj i år.

Videoen er blevet lagt ud via oprørsorganisationen Al-Nusras officielle kanal, Al-Manara Al-Baydaa.

USA's udenrigsministerium bekræftede seks dage efter angrebet, at den amerikanske statsborger, som rejste til Syrien i 2013, havde begået selvmordsaktionen.

Forældrene drengen ejer en købmandsforretning. Faren er fra Jordan. Moren er konverteret til islam.

Det anslås, at mellem 9.000 og 11.000 udenlandske krigere er taget til Syrien.

I videoen bliver der ikke oplyst mange præcise detaljer om Abu Hurayras baggrund. Han står sammen med andre selvmordsbombere. Der er ingen præcise oplysninger om, hvor mange mennesker, der blev dræbt og såret af den amerikanske selvmordsbomber.

/ritzau/AFP