Amerikansk teenager anholdt i lufthavn efter IS-mistanke

USA har anholdt en 19-årig amerikaner i lufthavnen i Chicago, da han forsøgte at forlade landet for at slutte sig til den militante bevægelse Islamisk Stat, der kæmper i Irak og Syrien.

Mohammed Hamzah Khan ankom lørdag til O'Hara International Airport med en returbillet til Istanbul, da han blev mødt med anklager om at yde materiel støtte til en "udenlandsk terrororganisation", ifølge det amerikanske justitsministerium.

Myndighederne undersøgte Khans hjem i den sydvestlige forstad Bolingbrook.

Her fandt man flere håndskrevne breve fra Khan og andre, der udtrykker støtte til Islamisk Stat. Desuden fandt man rejseplaner og henvisninger til Islamisk Stat og jihad.

Amerikanerens billet blev købt i slutningen af september og havde en hjemrejsedato senere i denne uge, ifølge justitsministeriet.

Ifølge myndighederne er efterforskningen fortsat i gang.

Mandag morgen blev Khan fremsat for retten og han er fortsat i forvaring. Han har endnu et retsmøde torsdag.

At yde støtte til en udenlandsk terrororganisation indebærer i USA en maksimumstraf på 15 år i fængsel og en bøde på 250.000 dollar (knap 1.5 millioner kroner).

FN's Sikkerhedsråd vedtog i september en resolution, der pålægger medlemslandene at gøre det strafbart at støtte militante grupper.

Resolutionen indebærer blandt andet en skærpet grænsekontrol og internationalt samarbejde mellem landene.

Den giver myndighed til at håndhæve beslutninger med økonomiske sanktioner eller anden magt.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip