Amerikanske helte kommer for at høre Obama tale

Det regnes for en ære at blive inviteret til Kongressen i den amerikanske forbundshovedstad, Washington DC, når præsidenten holder sin State of the Union-tale, sin tale til nationen.

Præsident Barack Obama går på talerstolen i Kongressen natten til onsdag klokken tre dansk tid.

Når det sker, sidder der også særligt inviterede amerikanere, som har gjort eller er blevet kendt for noget særligt, sammen med medlemmerne af Senatet og Repræsentanternes Hus.

Det gælder blandt andre Mary Barra. Hun er den nye topchef hos General Motors, den store bilgigant i Detroit. Det er et job, hun fik for to uger siden.

Hun er den første kvinde til at lede en af de store bilkoncerner. Hun kommer til at sidde ved Obamas kone, first lady Michelle Obama.

Barra har kæmpet sig frem inden for rækkerne i GM, der for fem år siden gik bankerot. Men Obamas regering hjalp selskabet med statslige penge, hvilket medførte, at selskabet i spøg blev kaldt Government Motors.

Men nu tjener GM penge igen, og i december solgte regeringen statens aktier i foretagendet.

To af de overlevende fra terrorattentatet i Boston i april i fjor er også inviteret.

Tre mennesker blev dræbt, mens 100 blev såret, da bomber eksploderede i målområdet ved et maratonløb.

Den professionelle basketballspiller Jason Collins vil være til stede. Han stod i fjor frem og meddelte, at han faktisk er bøsse, og det er ikke noget, man ser så tit i professionel basketball. Han kommer også til at sidde med Michelle Obama.

Andre inviterede er årets lærer i Washington og en brandmand fra Moore i Oklahoma.

Brandmanden hjalp med arbejdet med at rydde op efter en kraftig tornado, der ramte Oklahoma i maj i fjor.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip