Amerikanske soldater er sat ind mod ebola i Liberia

De første af 4000 amerikanske soldater, som skal bidrage i kampen mod ebola, er kommet til Liberia.

- 540 af soldaterne er allerede på plads, og flere kommer i næste uge, siger den ledende talsmand for det amerikanske forsvarsministerium, John Kirby.

De amerikanske soldater skal først og fremmest bidrage til logistikken, og de kommer blandt andet til at hjælpe med at bygge 17 behandlingscentre med hver 100 senge, ligesom de skal hjælpe med at træne og uddanne lokale sundhedsarbejdere.

Personel fra den amerikanske flådes forskningscenter står allerede for driften af tre mobile laboratorier, som kan analysere ebola-prøver inden for 24 timer. Hidtil er der er foretaget 1200 prøver.

Yderligere fire laboratorier er på vej.

I næste uge kommer 65 amerikanske læger og sygeplejersker, som skal arbejde på et hospital med 25 senge til lokale sundhedsarbejdere, der er blevet smittet af ebola.

USA har bevilget 156 millioner dollar til kampen mod ebola, og der er sendt over 100 sundhedsarbejdere fra det amerikanske center for smitteværn og sygdomsforebyggelse, CDC, til Vestafrika.

USA var det første vestlige land, som lovede en omfattende indsats mod ebola-epidemien i Vestafrika, da præsident Barack Obama den 16. september meddelte, at 4000 soldater ville blive sendt til Liberia.

Obama har bedt Storbritannien, Frankrig, Tyskland og Italien om at "forpligte sig mere markant" i de globale bestræbelser for at stoppe epidemien, der allerede har krævet næsten 4500 liv.

Det skete under en videokonference tidligere på ugen mellem den amerikanske præsident og europæiske ledere.

- Verden gør ikke nok. Der er et antal lande, der har kapaciteten til det, men som endnu ikke er trådt frem, sagde Barack Obama.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip