Amnesty anklager Saudi-Arabien for krigsforbrydelser

Amnesty International kræver en øjeblik undersøgelse af det, som organisationen mener, er krigsforbrydelser begået af Saudi-Arabien og dets koalitionspartnere i Yemen, heriblandt USA.

Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

I en ny rapport dokumenterer menneskerettighedsorganisationen 13 flyangreb som fandt sted i Sa'ada i Yemen, hvor omkring 100 civile blev dræbt. Af dem var 59 børn.

Rapporten dokumenterer også, at der er blevet brugt ulovlige klyngebomber. Nu kræver Amnesty en uafhængig undersøgelse.

- Denne rapport afdækker endnu flere beviser på ulovlige flyangreb, som er blevet udført af koalitionen, der ledes af Saudi-Arabien - nogle af dem er tilsyneladende krigsforbrydelser.

- Den viser i rystende detaljer, hvor vigtigt det er at gøre en ende på sådanne alvorlige angreb, siger Donatella Rovera, som har arbejdet med rapporten, ifølge NTB.

Hun siger samtidig, at USA og andre lande, som eksporterer våben til parterne i Yemen-konflikten, har et ansvar for at sikre sig, at disse våben ikke bliver brugt til at krænke rettigheder.

USA er den største våbenleverandør til Saudi-Arabien og deltager selv i Yemen med droner.

På baggrund af hvad der sker i Yemen, kræver Amnesty, at der bliver indført våbenembargo mod Saudi-Arabien og de øvrige lande, der deltager i angrebene mod houthi-militsen i Yemen.

Fra slutningen af marts til 24. september er 4500 mennesker ifølge FN blevet dræbt i konflikten. Næsten 2400 af dem er civile.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip