Amnesty International skal have ny generalsekretær

De seneste 23 år har Lars Normann Jørgensen været generalsekretær i den danske afdeling af Amnesty International. Men fra årsskiftet er det slut. Her vil Lars Normann Jørgensen gå på pension, og Amnesty International skal finde sig en ny frontfigur.

Amnestys medlemsvalgte hovedbestyrelse indleder nu processen med at finde Lars Normann Jørgensens efterfølger.

- Det har været et stort privilegium at have Lars Normann Jørgensen som generalsekretær i så mange år. Det er vemodigt at skulle sige farvel, men hovedbestyrelsen har stor forståelse for beslutningen.

- Det er et hårdt og krævende job at stå i spidsen for en indflydelsesrig organisation som Amnesty i så mange år, siger Nina Monrad Boel, der er formand for hovedbestyrelsen i en skriftlig kommmentar.

Den 63-årige Lars Normann Jørgensen blev generalsekretær i 1992. Dengang havde Amnesty cirka 20.000 danske medlemmer. I 2010 rundede Amnesty 100.000 betalende medlemmer. Ifølge Amnesty er omsætningen vokset fra omkring 15 millioner kroner til cirka 80 millioner kroner om året.

Ved siden af posten som generalsekretær har Lars Normann Jørgensen også været formand for Amnestys europæiske arbejde og chef for 20 medarbejdere på Amnestys EU-kontor i Bruxelles.

Lars Normann Jørgensen fratræder som generalsekretær ved årsskiftet, men fortsætter som konsulent til den 31. august 2016, hvor han går på pension.

/ritzau/

 

Dagens Gossip