Analytiker: Mærsk overrasker med markant opjustering

A.P Møller - Mærsks regnskab for andet kvartal er pænt med en opjustering større end ventet, og det danske selskab er derfor positivt indstillet frem mod de kommende kvartaler. Det vurderer Jacob Pedersen, der er analytiker i Sydbank.

- Opjusteringen er større end ventet. Jeg var ikke selv sikker på, at Mærsk ville komme med en opjustering nu, men jeg synes, man viser en meget stor grad af tillid forud for de kommende kvartaler, siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Nykredit Markets' Mærsk-analytiker Ricky Steen Rasmussen har stort set kun roser til regnskabet fra det lyseblå konglomerat.

- Line overrasker positivt, Oil overrasker positivt, Terminals overrasker positivt, og Drilling overrasker også positivt, siger Ricky Steen Rasmussen til Ritzau Finans.

- Hvis vi skal lede efter svipsere, er det nogle af de mindre divisioner, nemlig Damco og Maersk Tankers, der kommer ind lidt dårligere end ventet, og så er det resultat, man har fået fra Dansk Supermarked, en lille smule lavere end ventet. Så alt i alt et rigtig stærkt resultat, tilføjer han.

Salget af Dansk Supermarked pynter på resultatet i andet kvartal med 2,8 milliarder dollar.

Jacob Pedersen fortæller, at Mærsk Line er den største positive overraskelse for ham. Både omsætning og driftsresultat viste sig at overgå analytikernes forventninger.

Begge analytikere fremhæver Mærsk Line som en særlig klar stjerne i regnskabet.

Omsætningen landede på 6,9 milliarder dollar i andet kvartal, mens forventningen lød på 6,8 milliarder dollar. Det blev omsat til et driftsresultat på lige over en milliard dollar mod en forventning om 982 millioner dollar.

Desuden fortsætter Mærsk Line med at skære i omkostningerne og øge sin markedsandel, siger Ricky Steen Rasmussen.

I forbindelse med regnskabet oplyser Mærsk, at selskabet har besluttet at iværksætte et aktietilbagekøbsprogram til en samlet værdi af op til 5,6 milliarder kroner over en 12-måneders periode. Første fase af tilbagekøbet starter 1. september.

- Aktietilbagekøb vil få investorerne til at sige, at nu har Mærsk virkelig rettet sigtekornet mod aktionærerne, og det er virkelig en positiv nyhed, der vil give likviditet retur til investorerne, vurderer Jacob Pedersen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip