Analytiker: Rigtigt af Novo at droppe betændelsen

Novo Nordisk har haft skuffende resultater i forsknings- og udviklingsafdelingen i arbejdet med at udvikle medicin mod leddegigt.

Derfor er Novo Nordisks beslutning om at lukke sit tredje forretningsben inden for de såkaldte inflammatoriske sygdomme næppe den store overraskelse for aktiemarkedet.

Det fortæller analytiker i Alm. Brand Markets, Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

- Det viser, at Novo også er begyndt at se på ressourceallokering. Om man kan lide dette eller ej afhænger af, om man kan lide, at Novo nu kun har to forretningsben, eller om man ønsker, at de har flere, siger Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

Efter at Novo for nylig besluttede at indstille aktiviteterne inden for et projekt til behandling af kronisk leddegigt, ville selskabet tidligst kunne gøre sin entré på markedet for antiinflammatoriske lægemidler i slutningen af 2020'erne.

Novos satsning på kræft- og antiinflammatoriske sygdomme tog fart i midten af sidste årti.

I årsregnskabet for 2005 skrev administrerende direktør Lars Rebien Sørensen, at det var ambitionen at opbygge en forretning inden for proteinbaserede lægemidler til behandling af kræft og inflammationssygdomme, som eksempelvis leddegigt.

Dengang regnede man ikke med, at forretningen ville bidrage væsentligt inden for ti år, hvilket altså heller ikke skete. Lukningen af aktiviteterne vil koste 700 millioner kroner.

- Der har ikke været analytikere, der har tillagt det her tredje ben værdi. Det har blot været anset for at være en option langt ude i fremtiden.

Så værdimæssigt rykker det ikke billedet, og en engangshensættelse af den her størrelse rykker heller ikke billedet for Novo. Det her kan ses som et signal om, at det også er muligt at fejle i Novo, som ikke er usårlig, siger Michael Friis Jørgensen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip