Anders Fogh til islamister: I skal straks løslade tyrkere

En stor gruppe tyrkiske diplomater, som tilbageholdes af militante islamister i det nordlige Irak, skal løslades øjeblikkeligt, kræver Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, under sit besøg i Tyrkiet mandag.

Generalsekretæren har mandag formiddag holdt møde med den tyrkiske udenrigsminister, Ahmet Davutoglu, i den tyrkiske hovedstad, Ankara.

- Vi vil se alle de tyrkiske gidsler løsladt og vil se dem uskadt, siger Anders Fogh Rasmussen.

Midt i sidste uge tog militante islamister fra gruppen Islamisk Stat i Irak og Levanten (Isil) 49 personer som gidsler, deriblandt en tyrkisk konsul, i den nordirakiske by Mosul.

Isil er på fremmarch i det nordlige Irak, hvor gruppen har indtaget flere byer og tvunget de irakiske soldater på flugt.

- Vi følger den farlige udvikling i Irak med stor bekymring. Jeg fordømmer det uacceptable angreb på konsulatet i Mosul, siger Nato-generalsekretæren.

Den islamistiske gruppes fremmarch truer med at splitte Irak totalt, og Tyrkiet står nu over for islamistiske oprør i to af sine sydlige nabolande, Syrien og Irak.

Isil sidder også på store områder i det nordlige Syrien.

Tyrkiet har den næststørste Nato-styrke i den transatlantiske forsvarsalliance efter USA.

Ud over de 49 tyrkiske diplomater er 31 tyrkiske lastbilchauffører taget som gidsler af Isil i sidste uge.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip