Andre fallerede spekulanter

I kølvandet på finanskrisen er en række tidligere storspekulanter gået bankerot. Flere er også blevet dømt i retten. Her de tre største sager:

* Steen Gude knaldede døren til retslokalet i, da han i begyndelsen af marts i Østre Landsret blev idømt seks års fængsel for økonomisk kriminalitet. Gudes forbrydelser gik blandt andet ud over den islandske bank Glitnir og ejendomsselskabet Stones Invest, som Gude selv stod i spidsen for.

* Kenneth Scwartz Thomsen var i sine velmagtsdage før finanskrisen god for over tre milliarder kroner. Men samtidig havde han enorm gæld, blandt andet hos Roskilde Bank, som senere krakkede. I september 2013 blev Thomsen idømt fem års fængsel og en bøde på 56 millioner kroner for skattesvig og afgiftssvindel med luksusbiler. Dommen er anket til Østre Landsret.

* Martin Klüts gik neden om og hjem med ejendomsselskaberne Bagerstræde og Sandgården og var skyld i store tab hos Forstædernes Bank, som i 2010 fusionerede med Nykredit. Østre Landsret stadfæstede i juni en dom på fængsel i tre år og seks måneder til Klüts, som oven i hatten fik en bøde på 4,9 millioner kroner for skyldnersvig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip