Andreas Mogensen ignorerer mors gribende appel: Jeg har ikke ringet til hende endnu

En af de første beskeder på dansk i rummet - på Den Internationale Rumstation - var en appel fra astronaut Andreas Mogensens mor.

- Ring til mig, så snart du kommer hjem, sagde Lisa Bjerregaard fredag 4. september, mens hele den rumvidenskabelige verden, og mange andre, lyttede med.

Men et halvt døgn efter at Andreas Mogensen igen satte benene på den kasakhiske steppe, har han endnu ikke trykket nummeret med landekoden 45.

- Nej, det har jeg ikke. Det er ikke så vigtigt, siger Andreas Mogensen med et grin kort efter sin hjemkomst til Köln.

Opkaldet skal nok komme, lader man forstå på den udmattede astronaut, som ankommer til landingsbanen i sin tyske hjemby med samme store smil, som da han forlod Jorden for 10 dage siden.

Lisa Bjerregaard har vundet mange hjerter og sympati på de sociale medier med sin moderligt bekymrede kommentar til sønnen.

Hun fulgte opsendelsen på nærmeste hold ved Baikonur-basen i Kasakhstan og fandt ved den lejlighed, at der var overraskende lidt ild omkring Sojus-raketten, da Andreas Mogensen blev fyret til himmels på vej mod rumstationen.

Der har ikke været fuldstændig radiotavshed fra Mogensen under opholdet i rummet.

Han har jævnligt ringet hjem til sin kone, Cecilie Beyer, og deres datter fra ISS, og de to er også med på landingsbanen, da Andreas Mogensen ankommer i sin blå kedeldragt i et ESA-fly fra Kasakhstan.

/ritzau/

 

Dagens Gossip