Angela Merkel mindes ofre for flystyrt med andre ledere

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, tager onsdag til det sydlige Frankrig for at mindes de 150 personer, der tirsdag omkom, da et Airbus-fly fra det tyske lavprisselskab Germanwings blev knust mod en bjergside i Alperne.

Merkel ventes at ankomme til området klokken 14, hvor også den spanske premierminister, Mariano Rajoy, samt Frankrigs præsident, François Hollande, vil være til stede ved mindehøjtideligheden nær ulykkesstedet.

Hovedparten af de 144 passagerer på Germanwings-flyet var tyskere og spaniere. Men der var også ofre fra mange andre lande, deriblandt en enkelt person fra Danmark.

USA's præsident, Barack Obama, og den katolske kirkes overhoved, pave Frans, er blandt de mange, der har udtrykt medfølelse med de omkomnes familier.

Blandt de dræbte var to babyer samt 16 elever fra en tysk gymnasieklasse, der havde været på udvekslingsophold i Spanien.

Airbus-flyet styrtede ned tæt på den lille by Seyne-les-Alpes med 1200 indbyggere.

Hundredvis af personer deltog i redningsindsatsen tirsdag, men der er intet håb om at finde overlevende. Flere medier viderebringer beretninger fra øjenvidner om, at hovedparten af det 40 tons tunge fly er fuldstændigt pulveriset.

Tidligt onsdag morgen er redningsarbejdet genoptaget.

30 medlemmer af en særlig bjergenhed under politiet er med helikopter blevet fragtet op til nedstyrtningsstedet. Desuden er et redningshold på 65 personer på vej til det svært fremkommelige område til fods.

- Man er nødt til at forhindre, at vigtige beviser bliver ødelagt, sagde en talsmand for den franske indenrigsminister Bernard Cazeneuve tirsdag og understregede, at det er vigtigt at holde nysgerrige på afstand.

- Du er nødt til at undgå en slags morbid, makaber turisme, sagde han.

Årsagen til en af de værste katastrofer i tysk luftfartshistorie er ukendt.

Vejret var fint, piloterne erfarne og flyet i orden. Et af flyets sorte bokse blev allerede fundet få timer efter styrtet, og det kan måske hjælpe havarieksperterne i deres arbejde.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip