Angelina Jolie skal undervise som professor ved prestige-universitet

admin

425 uger siden

|

24/05/2016

Dagens topnyheder

Alsidige Angelina Jolie arbejder både som producer, manuskriptforfatter, skuespillerinde og FN-ambassadør, og nu kan hun snart skrive endnu en titel på sit omfattende CV.

Fra det kommende efterårssemester er den 40-årige filmstjerne blevet ansat som gæsteforelæser ved den anerkendte London School of Economics på Center for kvinder, fred og sikkerhed, annoncerede universitetet i en pressemeddelelse mandag.

Jolie skal undervise i køn og menneskerettigheder, afholde forelæsninger samt deltage i ekspertworkshops og andre offentlige arrangementer, som er en del centrets kandidatgrad i kvinderettigheder.

- Jeg er meget glad for oprettelsen af kandidatuddannelsen, siger den Oscar-vindende "Girl, Interrupted"-stjerne i pressemeddelelsen.

- Jeg håber, at andre akademiske institutioner vil følge eksemplet fra London School of Economics, da det er afgørende, at vi udvider diskussionen om, hvordan vi fremmer kvinders rettigheder og ender forbrydelser, der påvirker kvinder - såsom seksuel vold i konflikter, lyder det videre fra Angelina Jolie.

Med ansættelsen som gæsteprofessor på kvindecentret ved det anerkendte universitet slutter Jolie sig til staben af gæsteforelæsere, der også består af den forhenværende britiske udenrigsminister William Hague, Madeleine Rees, der er generalsekretær for kvindeorganisationen Women's International League for Peace and Freedom, og Jane Connors, der bestrider en topstilling hos Amnesty International.

- Jeg ser frem til undervisningen, til at lære af de studerende og videregive de erfaringer, jeg har gjort mig fra samarbejdet med forskellige regeringer og FN, tilføjer Hollywood-stjernen.

Jolie selv har studeret ved skuespillerskolen Lee Strasberg Theatre Institute og har læst et par fag i filmvidenskab ved New York University.

/ritzau/FOKUS