Angreb mod oprørsby koster 13 livet i Syrien

Syriske kampfly angreb søndag en række af oppositionens bastioner i nærheden af hovedstaden Damaskus, lyder det fra en overvågningsgruppe.

13 personer blev dræbt i to luftangreb mod områder i oppositionshøjborgen Douma, lyder det fra Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder. Tre børn er blandt de døde, siger gruppen, der støtter oprørerne.

Et af målene var et en travl markedsplads i Douma, lyder det fra aktivistnetværket Syriens Revolutions Generalkommission.

Observatoriet rapporterer også om luftangreb mod Hammuriyeh øst for Damaskus og et angreb med de farlige tøndebomber mod Daraya, der ligger sydvest for hovedstaden.

Det statslige nyhedsbureau Sanaa melder imidlertid om "en ung mands død" og 22 andre sårede i et mortérangreb begået af terrorister i det centrale Damaskus.

Statsmedierne kalder - lige som regimet - oprørere, der forsøger at afsætte præsident Bashar al-Assad, for terrorister.

Damaskus er ofte under beskydning, og søndagens angreb fandt sted i nærheden af militærhovedkvarteret. Observatoriet siger, at to personer omkom.

Lørdag blev 11 mennesker - heriblandt tre børn - dræbt i et helikopterangreb med tøndebomber mod oppositionsområder i Aleppo, lyder det fra gruppen.

Flere end 150.000 mennesker er blevet dræbt i borgerkrigen, og næsten halvdelen af befolkningen har måttet flygte fra deres hjem.

Torsdag blev mindst 51 personer dræbt i kampe i forlængelse af en intern rivalisering mellem de islamistiske grupper Nusra Fronten og Islamisk Stat i Irak og Levanten.

Drabstallet kom også fra Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, som er en af hovedkilderne til information om, hvad der sker under den blodige konflikt.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip