Anklage: AC/DC-trommeslager planlagde lejemord på to personer

Trommeslageren i det australske rockband AC/DC, Phil Rudd, er blevet anholdt og sigtes for at være med til planlægge drab på to personer i New Zealand, skriver Fairfax New Zealand ifølge blandt andet BBC.

Sigtelsen går mere præcist på, at han forsøgte "at få en person til at dræbe en anden person", og det kan ifølge newzealandsk lovgivning straffes med op til 10 års fængsel.

Derudover sigtes Phil Rudd ifølge Fairfax New Zealand for at have fremsat drabstrusler og for at være i besiddelse af metamfetamin og cannabis i sit hjem i Tauranga i New Zealand.

Politiet udførte torsdag en ransagning af hans hjem ned til vandet i Tauranga i det nordlige New Zealand.

En talskvinde for politiet bekræfter, at en 60-årig mand er blevet anholdt og sigtet, men vil dog ikke bekræfte, at der er tale om Phil Rudd. Manden fremstilles torsdag eftermiddag lokal tid i retten i Tauranga.

Den australskfødte Rudd har i flere omgange været med i AC/DC. Han blev en del af de legendariske rockpionerer i 1975 og forlod bandet igen i 1983. Siden 1994 har han igen siddet bag trommerne, når det har spillet Back in Black, Highway to Hell og Dirty Deeds Done Dirt Cheap.

I september kom det frem, at et andet bandmedlem, medstifteren Malcolm Young, er ramt af demens og stopper som guitarist i AC/DC.

2. december udgiver AC/DC et nyt album, som får titlen "Rock or Bust". Det er heavyrockernes første udgivelse siden 2008-albummet "Black Ice", og det er deres første album nogensinde uden Malcolm Young

/ritzau/

 

Dagens Gossip