Anklage: Røvere mishandlede offer med gloende koben

Det var planlagt på forhånd, da tre mænd i februar 2013 begik et groft hjemmerøveri i Søllested på Lolland. Et røveri, som udviklede sig særdeles modbydeligt.

Det fremgår af anklageskriftet i sagen mod de tre mænd, som bliver indledt torsdag ved Retten i Nykøbing Falster.

Ved røveriet trængte gerningsmændene ind i en bolig på Rødbyvej i Søllested. En af dem bar ifølge anklagemyndigheden en skarpladt pistol af typen Luger P38.

I huset befandt sig to mænd på 52 og 66 år, som fik en hård medfart fra røverne. Særligt den ene mand blev ifølge sagens anklageskrift udsat for røvernes skånselsløse brutalitet.

Manden fik hænderne bundet på ryggen, mens røverne slog og sparkede ham både i ansigtet og på kroppen.

Derudover lod røverne flere gange et glohedt koben sætte brændemærker på mandens venstre arm, og de stak en pistol i mandens mund og truede med at trykke på aftrækkeren, lyder det i anklagen.

Ifølge sagens anklageskrift truede røverne deres ofre til at udlevere 11.000 kroner i kontanter, som angiveligt var gemt i en pengeboks i huset.

Røverne fik desuden udleveret et dankort med pinkode, som de efterfølgende brugte i en Danske Bank-hæveautomat i Nakskov. Her blev der hævet 2000 kroner.

De tre tiltalte har efter alt at dømme en forbindelse til hashhandel. I hvert fald er to af de tiltalte også anklaget for at have solgt kilovis af hash.

Politiets efterforskere fik et afgørende gennembrud i opklaringen af sagen i begyndelsen af maj sidste år.

Her gennemførte man en større bandeaktion, hvor man på en 24-årig mands bopæl i Nakskov fandt flere effekter, som stammede fra røveriet.

Retssagen mod de tre mænd, der er henholdsvis 22, 24 og 28 år, begynder torsdag ved Retten i Nykøbing Falster. Der ventes at falde dom i sagen senest 11. april.

Sagen er rejst som en nævningesag. Det indikerer, at anklagemyndigheden vil gå efter mindst fire års fængsel.

Straffen for hjemmerøveri er som udgangspunkt fem års fængsel.

/ritzau/

 

Dagens Gossip