Anklager: Advokat-drab skal koste 67-årig livstid

Det bør koste en 67-årig mand fængsel på livstid at skyde og dræbe en advokat og forsøge at dræbe sin tidligere svigersøn i fogedretten i København i september sidste år.

Sådan siger anklager i sagen Stig Fleischer under sin procedure i sagen mandag.

- Det er tæt på at have været dobbeltdrab. M (svigersønnen, red.) blev kørt til Rigshospitalet med politieskorte, og det er kun derfor, han overlever. Det er få centimeter, der gør, at det ikke bliver til to drab, siger anklager Stig Fleischer.

Retssagen mod den 67-årige mand foregår i Retten på Frederiksberg.

Tiltalte, en krølhåret mand med gråt fuldskæg, sidder roligt og lytter til anklageren, som i detaljer fortæller om skudepisoden for at overbevise dommeren om, at drabet skal koste den 67-årige fængsel på livstid.

- Det er så planlagt, kynisk og koldblodigt udført, at det har karakter af likvidering, siger Stig Fleischer.

Den 67-åriges advokat, Merethe Stagetorn, er uenig. Hun mener, at der er god grund til, at morfaren skal have den mildest mulige straf.

- Han var ikke kynisk. Han har været et ulykkeligt menneske, som på en fejlagtig måde har fået den tanke, at hvis han fik ryddet ud i det, der generede ham, så vil alting blive bedre, siger hun.

Hun mener, at man skal se bort fra en voldsom lydfil, som er blevet afspillet i Retten på Frederiksberg. Her kan man tydeligt høre skud blive affyret efterfulgt af voldsomme skrig.

På videooptagelser kan man efterfølgende se morfaren gå roligt rundt med geværet og skyde efter den tidligere svigersøn.

- Det gør det ikke specielt forfærdeligt, at man nu kan se det. Drab er altid fælt. Så vi må se væk fra det. Det er et drab som alle andre, siger forsvarer Merethe Stagetorn i Retten på Frederiksberg, hvor retssagen er indledt mandag.

Skudepisoden fandt sted under en samværssag, som handlede om den 67-åriges datter og dennes ekskærestes fælles barn på tre år.

Morfaren havde fået fuldmagt af datteren til at møde i retten, da hun selv var syg.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip