Anklager er overrasket over frifindelse i PKK-sagen

Byrettens frifindelse af 10 kurdiske mænd er et markant nederlag til anklagemyndigheden og politiet.

Efterforskningen har været meget omfattende, og der er indsamlet beviser i for eksempel Belgien, ligesom der er foretaget talrige aflytninger i sagen, hvor de 10 mænd har været tiltalt for at have støttet terror ved at kanalisere op imod 140 millioner kroner til PKK, Kurdistans Arbejderparti.

- Jeg er overrasket, siger de ene af de to anklagere, senioranklager Stig Fleischer, efter byrettens afgørelse.

- Nu vil vi sætte os ned og læse de mange sider, før vi afgør, hvad der skal ske, tilføjer han.

Mere ønsker han ikke at sige onsdag eftermiddag.

Han og en kollega har ført sagen gennem mere end et år i byretten i forsøget på at overbevise nævninger og dommere om, at de 10 mænd vidste, at deres indsamlinger af penge gik til PKK.

Men dette bevis er ikke ført, konstaterer et stort flertal i byretten - kun en enkelt nævning mener, at der er ført tilstrækkeligt bevis mod de tiltalte.

En af dem er 45-årige Sores Koyuncu, formand for Feykurd, sammenslutningen af kurdiske foreninger i Danmark.

Han måtte give sin hustru et stort knus, før han kom med en kommentar.

- Vi har stolet på Danmark, vi har stolet på retfærdigheden, siger den glade mand.

Også forsvarerne jubler.

- Det er en fantastisk afgørelse. Der var ikke forsæt til at begå lovovertrædelsen, siger advokat Anders Schønnemann, der er en af forsvarerne.

Der blev krammet mellem forsvarere og tiltalte, men ovre i det modsatte hjørne af retssalen stod flere anklagere og politifolk med alvorlige ansigter.

Byretten ser ikke tilstrækkeligt med bevis for, at mændene var klar over, at de kanaliserede millioner af kroner til PKK og dermed gjorde sig skyldige i terrorstøtte.

At nogle af dem havde ophængt et foto af den fængslede PKK-leder Abdullah Öcalan under et møde på en skole i Ishøj er ikke i sig selv bevis for, at man har forsæt til at overtræde den relevante bestemmelse i straffeloven, fastslår byretten.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip