Anklager kræver to års fængsel til Don Ø i Parken-sag

Hvis det står til anklagemyndigheden, skal de to tidligere Parken-topfolk Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup idømmes to års ubetinget fængsel i sagen om kursfup med Parkens aktier.

Det står klart fredag, hvor anklagemyndigheden fremlagde sine synspunkter om sagen, der har kørt ved Københavns Byret siden 15. december.

- Vi lægger til grund, at de begge på hver deres måde har været dybt involveret i Parkens opkøb af egne aktier, siger anklager Rebecca Blomqvist Lund om Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup.

De er begge tiltalt for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder.

De to tidligere Parken-topfolk nægter sig skyldige, men ifølge Bagmandspolitiet har Parken i perioder bevidst holdt hånden under selskabets aktiekurs og blandt andet spekuleret i at opkøbe aktier i lukkeauktionen for at påvirke kursen.

Det var Jørgen Glistrup, der stod for det praktiske omkring opkøb af selskabets egne aktier, og ifølge anklageren var han klar over, at Parkens opkøb havde en betydelig indvirkning på aktiekursen.

- Han var nervøs for at holde parkens kurs oppe, men fortsatte uagtet alligevel, siger senioranklager Jan H. Hansen.

Ifølge anklageren var Flemming Østergaard i høj grad også involveret.

- Det er vores opfattelse, at det er bevidst i hele tiltaleperioden, at Flemming Østergaard ikke bare var involveret i skabe Parkens behov for egne aktier – han har også udstukket retningslinjer til Jørgen Glistrup om det, siger Jan H. Hansen.

Han fremhæver blandt andet, at Flemming Østergaard i en mail til Jørgen Glistrup skriver "Kære Jørgen. Kursen. Nu bliver du nødt til at tage actions ".

- Flemming Østergaard bad simpelthen sin direktør om at gøre noget ved kursen, siger Jan H. Hansen.

Ifølge de tiltalte opkøbte Parken kun lige nok af selskabets egne aktier til at dække ledende medarbejderes optioner og opkøb af virksomheder.

To yderligere tiltalte i sagen, som er beskyttet af navneforbud, kræves idømt mindst seks måneders fængsel. De nægter sig skyldige.

Samtidig lægger anklagemyndigheden op til bøder i omegnen af 50 millioner kroner til Parken Sport & Entertainment A/S og 25 millioner kroner til FIH Erhvervsbank.

Ifølge tiltalen skete kursmanipulationen ved, at Parken via to banker købte cirka 95.000 styk egne aktier til en værdi af cirka 113 millioner kroner i en periode fra november 2007 til august 2008.

Sagen fortsætter 24. juni, hvor de tiltaltes forsvarere tager ordet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip