Anklager kræver anbringelsesdom for sosu-drab

I Retten i Glostrup kræver anklager Natalja Fryd Lindberg, at en 72-årig mand, der har dræbt en sosu-assistent på et Center Ringbo i Bagsværd sidste år, får en anbringelsesdom.

- Det er kun en dom til anbringelse, der kan komme på tale, siger anklageren, som mener, at den tiltalte er til fare for andres liv, i sin procedure.

Det betyder, at den tiltalte bliver indlagt på en psykiatrisk afdeling og ikke kan udskrives, uden rettens godkendelse.

Hun kræver ikke, at den 72-årige dømmes for direkte forsæt, men for sandsyndlighedsforsæt - hvilket forstås, at den tiltalte burde havde indset, at han kunne dræbe Dorthe Christiansen ved at stikke hende to gange.

Forsvarer Poul Jost Jensen mener til gengæld ikke, at hans klient skal dømmes for at ville dræbe Dorthe Christiansen.

- Han havde ikke til forsæt at dræbe. Jeg siger ikke, at han ikke stak, det erkender han selv, men han ville ikke dræbe, siger forsvareren og fortsætter:

- Det er hans fortsæt, at han ønsker at skade Dorthe, så han ikke længere bliver forfulgt, siger han om sin sindslidende klient.

Inden dommer og domsmændene går ud for at votere vil den 72-årig gerne have lov at sige et sidste ord.

- Jeg er blevet forfulgt af PET i ti år. Ringbo har samarbejdet med PET, sagde han.

Det var lidt over otte om morgenen 2. december sidste år, at den gråhåret mand angreb sosu-assistenten med en køkkenkniv. En halv time senere blev Dorthe Christiansen erklæret død.

Den 72-årige erkender at have stukket den 37-årige kvinde med en kniv, men nægter sig skyldig i manddrab. Ifølge mandens forklaring var det ikke hans mening at dræbe hende.

Der bliver afsagt dom onsdag klokken 12.

/ritzau/