Anklager kræver livstid i grusom sag om mordbrand

Anklager Henrik Bergquist kræver livsvarigt fængsel til en 30-årig kvinde, som er kendt skyldig i røveriforsøg, mordbrand og drabet på den 26-årige Nilab Shahkor, der blev brændt ihjel i en lejlighed i Greve sidste år.

Det fastslår han tirsdag ved Retten i Roskilde, hvor der skal fældes dom over kvinden og to unge mænd.

- Min påstand skal være, at FRA idømmes fængsel på livstid. Jeg er klar over, at det er en usædvanlig påstand, fordi der kun er sket skade på én person i denne sag. Men jeg har ikke kunnet finde praksis i sager af denne grovhed, siger Henrik Bergquist.

Den 30-årige kvinde, der har pakistansk baggrund, kræves i øvrigt udvist af Danmark.

Hendes 19-årige nevø og hans 17-årige ven blev fredag kendt skyldige i røveriforsøg, mordbrand og medvirken til drabet.

For deres vedkommende kræver anklageren henholdsvis 14 til 15 års fængsel til nevøen og ikke under 12 års fængsel til vennen.

Fredag 14. september sidste år trængte de tre ind til Nilab Shahkor i en lejlighed i Gersagerparken i Greve syd for København. Her hældte de benzin ud over den 26-årige kvinde og satte ild til hende, mens hun stadig stod op.

- Hun har været skræmt fra vid og sans, og det har hun formentlig været helt frem til sin død, siger Henrik Bergquist tirsdag under sin procedure, hvor pårørende til offeret og de tiltalte fylder op på tilhørerrækkerne, og politiet er til stede i enormt omfang.

- Det har været nogle ubeskriveligt forfærdelige minutter, hun har haft frem til sin død, og inden at FRA på kynisk vis vælger at antænde hende, så hun bliver til en menneskelig fakkel, tilføjer han.

For at understrege hvor bestialsk drabet var, beder anklageren nævningene om at kigge på de billeder, som foreligger af Nilab Shahkors forkullede lig.

FRA's motiv til drabet skulle være voldsom jalousi.

Kvinden og de to unge mænd har under hele retssagen fastholdt deres uskyld.

Allerede fredag afgjorde Retten i Roskilde, som af sikkerhedshensyn har lånt lokaler af Retten i Holbæk, at de tre er skyldige i røveriforsøg, drab og mordbrand. Så det er alene straffen, der skal afgøres tirsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip