Anklager om giftdom: Svært at vurdere straffens længde

Det er svært at vurdere straffen i den ejendommelige sag om en 34-årig mand, der ved Retten i Randers er idømt tre års fængsel for drabsforsøg med giftstoffet abrin og for selve anskaffelsen af det livsfarlige stof.

Sådan siger anklager Jacob Balsgaard Nielsen efter dommen.

- Sagen er speciel, og derfor er der svært at læne sig op ad andre sager, når man skal vurdere straffens længde, siger Jacob Balsgaard Nielsen.

Han krævede den 34-årige idømt fem års fængsel.

Det indkøbte giftstof er blevet undersøgt på Center for Bioforskning og Beredskab, der vurderer, at de fire milliliter abrin fundet hos den 34-årige kan slå mellem to og 20 mennesker ihjel.

Den 34-årig østjyde har under afhøring hos politiet forklaret, at giftstoffet abrin var bestilt for at slå en ukendt ekskæreste til en ukrainsk kvinde ihjel. Den 34-årige, der havde mødt kvinden over internet-siden Anastacia.com, var bange for at miste hende til ekskæresten.

Forsvaret mener, at den 34-årige er uskyldig, fordi han frivilligt valgte ikke at fuldføre handlingen. En rejse til Odessa, hvor netflirten ikke ville mødes med den 34-årige, fik angiveligt østjyden til at droppe drabsplanerne.

Den tiltalte har erkendt, at han hyrede en tidligere KGB-agent som privatdetektiv til at finde identiteten på ekskæresten. Samtidig forsøgte den 34-årige mand ifølge politiet også at hyre en tidligere græsk militærmand som lejemorder.

Den 34-årige har aldrig mødt kvinden eller hendes ekskæreste, og politiet har intet bevis for, at kærlighedskonkurrenten til den 34-årige reelt eksisterer. Derfor er den danske mand nu dømt for drabsforsøg på en ekskæreste, som kan være opfundet af en ukrainsk chatpige.

- Vi ved ikke, om det er en opdigtet person eller ej, men det er den 34-åriges hensigt, der er afgørende og ikke den uidentificerede person, siger anklageren.

Den 34-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip