Anklager om giftdom: Svært at vurdere straffens længde

Det er svært at vurdere straffen i den ejendommelige sag om en 34-årig mand, der ved Retten i Randers er idømt tre års fængsel for drabsforsøg med giftstoffet abrin og for selve anskaffelsen af det livsfarlige stof.

Sådan siger anklager Jacob Balsgaard Nielsen efter dommen.

- Sagen er speciel, og derfor er der svært at læne sig op ad andre sager, når man skal vurdere straffens længde, siger Jacob Balsgaard Nielsen.

Han krævede den 34-årige idømt fem års fængsel.

Det indkøbte giftstof er blevet undersøgt på Center for Bioforskning og Beredskab, der vurderer, at de fire milliliter abrin fundet hos den 34-årige kan slå mellem to og 20 mennesker ihjel.

Den 34-årig østjyde har under afhøring hos politiet forklaret, at giftstoffet abrin var bestilt for at slå en ukendt ekskæreste til en ukrainsk kvinde ihjel. Den 34-årige, der havde mødt kvinden over internet-siden Anastacia.com, var bange for at miste hende til ekskæresten.

Forsvaret mener, at den 34-årige er uskyldig, fordi han frivilligt valgte ikke at fuldføre handlingen. En rejse til Odessa, hvor netflirten ikke ville mødes med den 34-årige, fik angiveligt østjyden til at droppe drabsplanerne.

Den tiltalte har erkendt, at han hyrede en tidligere KGB-agent som privatdetektiv til at finde identiteten på ekskæresten. Samtidig forsøgte den 34-årige mand ifølge politiet også at hyre en tidligere græsk militærmand som lejemorder.

Den 34-årige har aldrig mødt kvinden eller hendes ekskæreste, og politiet har intet bevis for, at kærlighedskonkurrenten til den 34-årige reelt eksisterer. Derfor er den danske mand nu dømt for drabsforsøg på en ekskæreste, som kan være opfundet af en ukrainsk chatpige.

- Vi ved ikke, om det er en opdigtet person eller ej, men det er den 34-åriges hensigt, der er afgørende og ikke den uidentificerede person, siger anklageren.

Den 34-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip