Anklager om skunkdom: Vi har fat i de store og små fisk

Anklager Sune Ploug Sørensen fra Midt- og Vestsjællands Politi er tilfreds med de straffe, som 13 mænd onsdag har fået ved Retten i Glostrup.

Retten har idømt mændene mellem halvandet og seks seks års fængsel i en sag om produktion af omkring 600 kilo skunk, som er en særlig forædlet form for hash.

- Vi mener, vi har fået fat i både de store og de små fisk, siger han til Ritzau.

13 mænd tilstod alle, at de havde været involveret i skunkproduktionen. 42-årige Jesper Sørensen, som blev idømt langt den hårdeste straf på seks års fængsel, erkendte i retten, at han havde været bagmand.

Han hævdede, at han kun havde været nummer to i fødekæden. Endnu en bagmand skulle have stået for finansieringen af skunklaboratorierne. Anklager Sune Ploug Sørensen oplyser dog, at der ikke er kendskab til sådan en bagmand.

Skunk dyrkes ofte på nedlagte landbrugsejendomme under kunstlys og med kunstvanding - såkaldte skunklaboratorier.

I denne sag blev lejede erhvervslokaler, en lade, en staldbygning og en kælder under en gokartbane omdannet til professionelle laboratorier med opholdsrum og videoovervågning.

I alt skulle der fra 2010 til 2014 være blevet dyrket skunk i syv laboratorier på Københavns Vestegn og i Roskilde.

Planterne i laboratorierne blev dyrket under kraftige lamper, og der var vandingsanlæg, temperatur- og fugtstyring. For at skjule strømforbruget fra politiet blev kablerne ført uden om elmålerne, og Dong Energy blev snydt for flere millioner.

De resterende mænd er blevet idømt mellem et år og seks måneders fængsel og tre år og tre måneders fængsel.

Mændene accepterede alle dommene. Endnu en mand er tiltalt, men valgte ikke at tilstå. Hans sag vil blive behandlet i september.

Tidligere er to mænd, som har fået behandlet deres sager særskilt, blevet dømt i sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip