Anklager: Omars formodede kumpaner skal blive i fængsel

To mænd er fængslet for at bistå den nu dræbte Omar Abdel Hamid El-Hussain i forbindelse med sidste weekends angreb mod kulturhuset Krudttønden og synagogen i Krystalgade i København.

Og det skal de blive ved med at være, hvis det står til anklagemyndigheden i København.

Anklagemyndigheden oplyser onsdag i en pressemeddelelse, at man torsdag vil bede Københavns Byret om at forlænge varetægtsfængslingen af de to mænd, som blev anholdt 15. februar og varetægtsfængslet den følgende dag.

Mændene er sigtet for medvirken til drabene på filminstruktøren Finn Nørgaard, som mistede livet ved Krudttønden, og Dan Uzan, der blev dræbt ved synagogen.

Ifølge sigtelsen har mændene hjulpet Omar El-Hussain med at bortskaffe våben efter de to skudepisoder.

Mændene, som er 19 og 22 år gamle, er desuden sigtet for at sørge for et tilflugtssted til Omar El-Hussain.

Både politiet og Statsministeriet har betegnet angrebene mod Krudttønden og synagogen som terror. Men i sigtelserne mod de to mænd har man ikke citeret straffelovens terrorparagraf.

Der har været spekuleret i, om anklagemyndigheden på et senere tidspunkt vil udvide sigtelserne mod de to mænd, men ifølge Ritzaus oplysninger kommer det i hvert fald ikke til at ske i forbindelse med torsdagens retsmøde.

Omar El-Hussain blev skudt og dræbt af politiet på Svanevej i Københavns Nordvestkvarter tidligt om morgenen den 15. februar, efter at han havde skudt mod politiet.

Efterfølgende meldte politiet ud, at man formoder, at det var El-Hussain, som begik de to drab i København og sårede fem politifolk.

Politiet har også oplyst, at man i forbindelse med efterforskningen af skyderiet ved Krudttønden har fundet beklædning med DNA, som med stor sandsynlighed stammer fra Omar El-Hussain.

Ritzau erfarer, at DNA-beviset peger på Omar El-Hussain med den størst mulige sandsynlighed. Det vil sige, at det er mere end en million gange mere sandsynligt, at DNA-sporet er afsat af El-Hussain end af nogen anden tilfældig person i Danmark.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip