Anklager vil have rumænere udvist efter gruppevoldtægt

Skrevet af admin

17/03/2015

Mest læste i dag

Anklagemyndigheden kræver, at tre rumænske mænd, der er tiltalt for gruppevoldtægt, skal fængsles i tre og et halvt år og derefter udvises af landet.

Ifølge anklageskriftet voldtog tre rumænske flaskesamlere i forening en 20-årig kvinde på et græsareal til en semesterstartsfest på Copenhagen Business School i september 2014.

Kvinden, der var udvekslingsstuderende, havde været i Danmark i en uge, da hændelsen fandt sted.

Dommen over de tre mænd på henholdsvis 32, 46 og 57 år falder tirsdag ved Retten på Frederiksberg. Alle tre nægter sig skyldige.

- Hun var taget til Danmark for at studere i fire måneder, og hun skulle bruge sit studieophold til at lære Danmark at kende og lære noget nyt. Hun fik intet ud af det, og hun lærte ingenting, siger anklager Sidsel Klixbüll i sin procedure.

- Der er mange skærpende omstændigheder. Af formildende omstændigheder kan jeg se: Ingen.

- De har ingen tilknytning til Danmark, og de vil ikke lide nogen last ved at blive udvist fra Danmark, siger hun.

Bølgerne har tidligere gået højt til retsmøderne, hvor den 46-årige tiltalte flere gange har råbt op.

Tirsdag er ingen undtagelse, og dommer Karen Moestrup Jensen var tæt på at smide manden ud af retssalen, da tolken noget modvilligt måtte oversætte en række stødende ytringer, som den 46-årige mumlede til anklageren.

Mændene var taget hen til græsarealet for at samle flasker, men begyndte hurtigt at drikke tæt. De mener selv, at de drak omkring tre-fire flasker vodka samt en masse øl i løbet af dagen.

Politiets efterforskning viste, at den 32-årige mands dna var på kvindens inderlår. Ifølge anklageskriftet holdt den 46-årige og den 57-årige kvinden, mens den 32-årige fuldbyrdede voldtægten.

Der ventes at falde dom tirsdag ved middagstid.

/ritzau/