Anklager viser dramatisk video af stationsdrab

Det er dramatiske scener, som onsdag toner frem på fjernsynsskærmene i retslokalet i Glostrup, hvor nævningesagen mod to drabstiltalte mænd behandles.

Videooptagelserne fra Høje Taastrup Station i oktober sidste år viser drabet på den 19-årige Ricko Træholt, der afgik ved døden efter at være blevet stukket med en kniv i halsen og brystet.

På videoen, som anklager Susanne Andersen viser under sin forelæggelse af sagen, ses flere personer i en kaotisk jagt på Ricko Træholt og en 16-årig dreng i stationens ankomsthal, inden gerningsmændene overfalder deres ofre med knivstik.

Mens drabet gentagne gange vises for dommere, tilhørere og de seks nævninge, sidder sagens tiltalte, 17-årige HS og 20-årige TY, med forstenede ansigter og følger de uhyggelige optagelser.

Ud over den alvorlige anklage om drab står de to ligeledes tiltalt for at have forsøgt at dræbe den 16-årige dreng, som både blev angrebet med en kniv og forsøgt slået i hovedet og på kroppen med en hammer.

Efter de alvorlige overfald ses gerningsmændene flygte fra stationen, og Ricko Træholt ses falde om på det blodbestænkte stengulv, mens vidner forsøger at komme ham til undsætning.

Drabet skete ved 20-tiden lørdag den 12. oktober sidste år. Da politiet ankom til stedet, lå Ricko Træholt død i stationens ankomsthal.

Den 17-årige HS erkender, at han var på Høje Taastrup Station på gerningstidspunktet, og at han udøvede vold mod den 16-årige. Men han nægter drabsforsøg.

TY nægter at have noget med sagen at gøre. Anklagemyndigheden har for hans vedkommende nedlagt påstand om udvisning af Danmark.

Sagen fortsætter over flere dage.

/ritzau/

 

Dagens Gossip