Anmeldere er enige: Cohen er suveræn - i vanlig stil

Søndag fyldte den canadiske sanger Leonard Cohen 80 år, og det markeres mandag med udgivelsen "Popular Problems".

Flere danske avisers anmeldere har lyttet pladen igennem og er begejstrede for Cohens 13. studiealbum.

Politiken giver albummet fem hjerter med følgende skudsmål:

- Han genopfinder ikke ligefrem sin poetiske recitationssang her, og den sprukne stemme lyder som noget, han glemte ude i solen engang i 1980’erne.

- Alligevel er Cohen på "Popular Problems" uovertruffen som garvet førsteelsker, majestætisk, når han ser døden i øjnene med et stift blik, og han er alle de gamle rutiner værd, når han punkterer det hele med et tørt grin, skriver musikredaktør Simon Lund.

På Ekstra Bladet giver anmelder Thomas Treo også fem ud af seks stjerner under overskriften "Legende: 80, fed og slet ikke færdig".

- Poetens vers er atter udsøgte og afmålt med perfektion, hvilket man jo nærmest tager som en selvfølge, når guldgubben tømmer sin gyldne fyldepen.

- Man tror ikke sine egne ører, og det gør man heller ikke, når manden minsandten påstår, at han allerede er halvt færdig med sit næste album, lyder det fra Treo.

På Berlingske stemmer anmelder Lars Rix i og giver også fem ud af seks stjerner.

- Dette album er langtfra revolutionerende og nytænkende og end ikke altid stor poetisk kunst, men det er musik sat uden for nutidens omskiftelige modeluner og ofte tilstræbte patetiske forsøg på at være vedkommende. "Popular Problems" er nøje tempereret og perfekt dekanteret Cohen, der efter mesterens egne forskrifter bør nydes som alt andet godt her i livet – langsomt.

Jyllands-Posten giver også fem ud af seks stjerner, men iblander en smule kritik af den gamle digter.

- "Popular Problems" er glimrende. Men det tæller ikke blandt Cohens allerbedste værker. Han blænder ikke kontinuerligt med så lyrisk overrumplende indfald som på et mesterværk som "I'm Your Man". Det nye udspil er mere gådefuldt sløret med dunkle dybder og kryptisk indadvendthed, der jævnligt lyner af elektrisk poesi, skriver Anders Houmøller Thomsen.

"Popular Problems" udkommer 47 år efter Leonard Cohens første album.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip