Anne vejer 42 kilo efter fedmeoperation - risikerer at dø af sult

Svenske Anne Miojé har haft det svært.

Som barn blev hun seksuelt misbrugt, og som voksen blev hun diagnosticeret med posttraumatisk stresssyndom og blev indlagt i i alt ni år. Det skriver Aftonbladet.

Indlæggelsen var hård for hende, og hun begyndte samtidigt at trøstespise. Vægten sprang fra 70 kilo til 130 kilo, trods det, at hun kun er 156 centimeter høj. Hun blev med andre ord svært overvægtig, og fik derfor en såkaldt gastrisk bypass, hvor lægerne deler mavesækken i to, så den kan indeholde mindre, og patienten dermed taber sig.

Operationen fandt sted i 2010, men dét, der skulle have været en hjælp, blev en katastrofe for kvinden, der i dag døjer med mavekramper og opkast, hver gang hun spiser noget – trods det, at hun har fået en ”knap” installeret i maven, så hun kan indføre næring direkte ind i kroppen via den.

- Jeg kan ikke holde noget i mig. Jeg kaster alting op. Jeg er så bange for, at jeg snart før af manglende næring, siger den skræmte kvinde til Aftonbladet.

Smerterne i maven kom en måned efter operationen, hvor kramper, mavesår og tarmslyng begyndte at præge hendes hverdag. Hun har gennemgået utallige operationer for at få det bedre, men intet hjælper.

Hun forsøgte i år at tage sit eget liv, fordi hun ikke følte sig egnet som mor til sin 12-årige datter, som veninde eler som kæreste. Hun ligger og sover eller har ondt hele dagen lang.

Smerterne har hun meldt til patientombuddet, hvor hun har klaget over, at lægerne ikke gjorde hende opmærksom på alle de bivirkninger, der er ved operationen.

Hun vejer i dag kun 42 kilo og frygter som nævnt for sit liv. Hun håber dog, at hendes historie får andre til at forstå, at en gastrisk bypass ikke er noget ”quick-fix”.

Har du oplevet voldsomme problemer med en gastrisk bypass-operation, ligesom Anne Miojé, så hører Dagens.dk gerne fra dig på [email protected].

Læs også: Tidligere anoreksipige oser af selvtillid: Viser stolt sine kurver frem

Læs også: Ny farlig spiseforstyrrelse: Diabetikere leger med livet

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip