Ansat stjal en halv million fra beboere på plejehjem

Fra 2010 til 2013 bedrog en nu tidligere medarbejder på plejeboligerne Nymosehave i Gentofte nord for København beboerne for næsten en halv million kroner.

Bedrageriet blev begået i forbindelse med administrationen af beboernes penge og kostede 38 beboere i alt 427.371 kroner, oplyser Gentofte Kommune til Ritzau.

Allerede for et år siden erkendte medarbejderen bedrageriet. Medarbejderen blev på stedet bortvist og meldt til politiet, som stadig efterforsker sagen.

Kommunens revisionsfirma har siden gennemgået beboernes konti tilbage til 2009, og revisionen viser, at bedragerierne startede i 2010.

Desuden er der indledt en afskedigelsessag mod forstanderen på Nymosehave, og områdechefen for Gentofte Plejeboliger er konstitueret som forstander.

Det sker, fordi gennemgangen af beboernes økonomi har vist, at reglerne i kommunens kasse- og regnskabsregulativ ikke er overholdt.

Der har ikke været udarbejdet de fornødne procedurer og forretningsgange for håndteringen af beboernes midler – herunder dokumentation for udbetaling, procedurer for afstemning af kassen, ledelsestilsyn eller udført den fornødne kontrol.

Beboerne på Nymosehave fik besked om bedrageriet mandag aften.

Gentofte Kommune lover at holde de beboere, der er blevet bedraget, skadesløse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip