Antallet af arbejdsulykker i Nordsøen synker til bunds

Antallet af arbejdsulykker på offshore-anlæg i Nordsøen er det laveste, siden de danske virksomheder blev pålagt at anmelde dem til Energistyrelsen.

Det skriver DR Syd.

På 10 år er antallet af arbejdsulykker, der krævede mere end en sygedag, faldet fra 60 i 2003 til ni i 2013.

- Det er vi naturligvis glade for, men målet er fortsat slet ikke at have nogen ulykker, siger Sten Brødbæk, der er administrerende direktør for Semco Maritime, som har anlæg i Nordsøen, til DR Syd.

Sten Brødbæk er meget positiv, når han ser Energistyrelsens tal for arbejdsulykker.

Direktøren mener dog, at indsatsen for at forhindre arbejdsulykker langt fra er færdigt.

- Sikkerhed tager vi meget alvorligt. Der er stadig et stykke vej at gå. Det ultimative er, at vi skal have nul ulykker. Det kommer ikke fra den ene dag til den anden, det kommer med et langt, sejt træk, siger Sten Brødbæk.

Energistyrelsen siger, at det blandt andet er optællinger af ulykkerne, der har en præventiv effekt.

- Vi holder øje med, at selskaberne lærer af de ulykker, der sker, så de ikke sker igen, siger chefen for offshore-sikkerhedsenheden i Energistyrelsen, Katrine Krone, til DR Syd.

- Generelt synes vi, at det ser rigtig godt ud. Dermed ikke sagt at det ikke kan blive bedre. Man skal altid sætte barren højt, når det gælder arbejdsmiljø, siger hun.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip