Antallet af asylansøgninger fra Eritrea styrtdykker

Antallet af asylansøgere fra Eritrea er faldet kraftigt, siden myndighederne i august satte fokus på en stærkt stigende tilstrømning fra det østafrikanske land og asylbehandlingerne midlertidigt i bero.

I august søgte 606 eritreere asyl i Danmark, mens tallet i november blot var 64. Det svarer til et fald på 89 procent. Det fremgår af nye tal fra Udlændingestyrelsen.

Antallet af asylansøgere steg voldsomt gennem årets første otte måneder. Det fik i august Udlændingestyrelsen til at igangsætte en såkaldt fact finding mission, som daværende justitsminister Karen Hækkerup (S) bifaldt.

Den har siden resulteret i en rapport, der har været genstand fra voldsom kritik og debat i de seneste uger. Alt imens er antallet af asylansøgere fra Eritrea faldet voldsomt. Alene fra oktober til november er antallet faldet med 80 procent.

I alt søgte 1106 personer asyl i Danmark i november. Det er det laveste antal ansøgere siden juni. 735 asylansøgere fik opholdstilladelse i løbet af november.

Også antallet af syrere, der har søgt asyl i Danmark, falder. 580 syrere søgte asyl i november. Det er det laveste antal siden juni. Den syriske tilstrømning toppede i september med 1960 ansøgere. Siden da er der altså sket et fald på mere end 70 procent.

14.042 personer har søgt asyl i Danmark i løbet af 2014.

Regeringen meddelte i begyndelsen af oktober, at man forventer 20.000 asylansøgere i år. Det er en fordobling af den hidtidige prognose på 10.000.

Sidste år søgte 7557 personer asyl i Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip