Antallet af illegale indvandrere er fordoblet på fem år

Titusinder af udlændinge holder sig under politiets radar og bor eller arbejder ulovligt i Danmark.

Det viser en ny analyse af omfanget af den illegale indvandring, som Rockwool Fondens Forskningsenhed har foretaget.

Her anslås det ifølge Jyllands-Posten med et forsigtigt skøn, at der i 2013 var 33.000 illegale indvandrere i landet. Det er mere end en fordobling siden 2008.

Da de lever skjult, er tallene behæftet med en vis usikkerhed, men forskningschef Torben Tranæs, der står bag undersøgelsen, mener, at tendensen er klar. Og omfanget overrasker ham.

- De skandinaviske velfærdssamfund er kendt for at være gennemregulerede og have styr på borgerne med cpr-numre, som giver ret til en række ydelser.

- Derfor er det en akavet situation, når man får så stor en gruppe af skyggepersoner, der ikke har nogen rettigheder overhovedet - eller pligter, siger Torben Tranæs til Jyllands-Posten.

Han mener, at den illegale indvandring har nået et omfang, hvor politikerne må forholde sig til, hvad der skal gøres.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) understreger, at regeringen er på vej med et lovforslag om øget politikontrol ved grænsen, og at man har intensiveret indsatsen mod social dumping.

- Den illegale indvandring er potentielt noget af det, der kan undergrave hele vores samfundsmodel. Derfor skal vi ikke acceptere det, siger ministeren til avisen.

Afviste asylansøgere og au pair-piger, der bliver i landet trods en udløbet opholdstilladelse, udgør blandt andet en del af gruppen af illegale indvandrere.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip